Over mij

Het gezicht achter JORTHO is Josien van der Linden – Tournier uit Heeze. Ik vind het geweldig om met kinderen en jongeren te werken. Mijn grootste uitdaging is om steeds weer bij kinderen of jongeren een lach op het gezicht te toveren, terwijl ik hen begeleid bij hun uitdagingen.

 

Mijn achtergrond
In 2003 ben ik afgestudeerd als HBO-Pedagoog aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2004 ben ik afgestudeerd Orthopedagoog aan de universiteit van Nijmegen met een master op Ontwikkeling en Leren. Ook ben ik afgestudeerd Remedial Teacher (2006)(Fontys Hogeschool), en Orthopedagoog-Generalist bij Rino Zuid (2014). Ontwikkelingen probeer ik bij te houden via onder andere de Nederlandse Verenigingen van Pedagogen en Onderwijskundigen, waar ik ook actief lid ben van de werkgroep Dyscalculie. Ook op het gebied van EMDR, onderwijsontwikkelingen, dyslexie en dyscalculie probeer ik de actuele informatie te blijven volgen.

Mijn passie
Mijn passie voor orthopedagogiek is ontstaan bij het lezen van het boek “Ciske de Rat” van Piet Bakker. Het inspireerde mij dat een kind, hoeveel problemen het ook lijkt te hebben, altijd de kans gegeven moet worden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Tijdens onderzoeken en begeleidingen die ik uitvoer, probeer ik altijd deze gedrevenheid over te brengen. Iedere keer als het me daarbij lukt om een kind vooruit te helpen, krijg ik een goed gevoel.

Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel kinderen of jongeren kan helpen!

Samenwerkingen
Samen met anderen bereik je meer. Ik vind het belangrijk om met mijn collega’s in en buiten het werkveld samen te werken. Als lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen), volg ik ontwikkelingen en neem ik ook deel in de werkgroep Dyscalculie. Aan diverse intervisiegroepen neem ik deel en vanuit de gemeentes ben ik aangesloten bij ‘Samen voor de Jeugd’, waar verschillende gemeentes samenwerken om de jeugdzorg te verbeteren.

KOM is een multidisciplinair samenwerkingsverband gericht op de ondersteuning van kinderen, ouders en gezinnen. KOM streeft in haar werkwijze naar optimale ontwikkelkansen op het gebied van lichamelijke, sociaal-emotionele, creatieve en taalvaardigheden van kinderen en helpt ouders hun eigen kracht te vergroten. Wij, als hulpverleners van KOM, werken elk vanuit de eigen discipline waarbij wij zorgen voor goede afstemming met elkaar én met de omgeving van het kind en de ouder(s)/verzorger(s). Wij stellen ons altijd dienstbaar en laagdrempelig op. Voor KOM staat het belang van kinderen en ouder(s) en/of opvoeder(s) altijd centraal
Bron: www.kom-ouderkindhulp.nl

 

Registraties:

  • NVO; Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen: 8291. De NVO is de beroepsvereniging van universitair geschoolde (ortho)pedagogen.
  • AGB-code JORTHO: 94058141, Josien van der Linden – Tournier: 94009089
  • BIG-nummer: 49927365231
  • EMDR; Vereniging van EMDR Nederland: 40933, EMDR-therapeut in opleiding (basis-, en vervolgopleiding gedaan)
  • NKD; Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Hier staat Josien ingeschreven onder de vlag van Praktijk Barend Spijkers als regiebehandelaar Dyslexie.
  • Kwaliteitinstituut Dyscalculie; geregistreerd als erkende diagnosticus (onderzoeker) van dyscalculie

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.